Lid van de maand oktober – Chris Jansen

Mijn naam is Chris Jansen, ik ben 18 jaar oud en voordat ik begon met sporten voelde ik mij een complete loser. Niemand had mij verteld wat de voordelen waren van het sporten naast de directe gevolgen zoals een beter lichaam en een betere gezondheid. Had iemand mij de andere positieve gevolgen verteld, zoals gezonder nadenken en meer zelfvertrouwen, dan was ik veel eerder begonnen.

In mei ben ik begonnen met sporten, daarvoor was ik iemand die amper mijn huis verliet en die niet echt mijn best deed om mijn dagelijkse leven beter te maken of om mijn moeder te helpen bijvoorbeeld.
Na het beginnen werd het snel duidelijk dat er positieve effecten waren naast degene die mij verteld waren. Ik werd productiever en actiever, ik vond mezelf bezig met mijn kamer opruimen, iets wat ik al een hele lange tijd moest/wou doen maar nooit fut voor had of dacht dat ik het in mijn eentje kon, en toch was ik het aan het doen. Vier dagen later was mijn kamer helemaal schoon en ik sta er nog steeds versteld van dat ik daartoe in staat was.

Ik bedacht bij mezelf: ”Als ik met 3 dagen sporten in de week zo actief ben geworden, wat als ik meer dagen sport?” En dat ben ik dus ook zo snel mogelijk gaan doen. Wanneer mensen mij vroegen waarom ik sport, zei ik elke keer dat het was omdat ik een goed lichaam wilde. Dit is eigenlijk een leugen, ik sport omdat het mij helpt om mijn leven op orde te krijgen.

Misschien is dit effect exclusief voor mij maar het is een zeer krachtig en positief effect en ik raad iedereen aan die de kans krijgt om het een kans te geven, al is het maar voor een maand.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan inspireren en kan laten zien welke effecten het sporten op mij heeft.