Lid van de maand november – Hans Nagtegaal

Iedere maand zetten we één van onze leden in het zonnetje! Het lid van de maand november is Hans Nagtegaal. Lees hier zijn verhaal!

:

De reden dat ik Bootcamp ben gaan doen is dat mijn sporten flink in de versukkeling was geraakt vanwege mijn toenmalige onregelmatige werk en het vinden van vele redenen om niet te sporten. Ofwel, ik zocht een sport waar ik een stok achter de deur had, die afwisselend was en waar mijn conditie van vooruit ging. Ook moest het in het weekend worden gegeven en het liefst niet in een sportschool. Dat laatste is niet helemaal waargemaakt want ik ben daar nu toch eenmaal in de week te vinden voor ‘core-training’.

Mijn eerste Bootcamp les was op 23 maart van dit jaar wat ik me nog goed kan herinneren. Het duurde bijna een week voordat de spierpijn enigszins verdwenen was. Ik ging hierna weer vol ‘goede moed’ aan de tweede Bootcamp les meedoen. Sinds die tijd doe ik wekelijks bootcamp. Door wisseling naar een regelmatigere baan kan ik dit nu tweemaal in de week doen. Ook ben ik onlangs weer gestart met hardlopen. Al zal ik dat niet regelmatig blijven doen, omdat ik niet altijd kan wegens andere verplichtingen. Om mijn buikspieren meer te trainen (om zo mijn onderrug te ontlasten), doe ik voorlopig zondagochtend ook de ‘core-training’.

In het halfjaar dat ik nu bezig ben merk ik zeker een verschil in hoe ik me voel. Mijn conditie is omhooggegaan en mijn broekmaat omlaag. Ik ben zeker fitter geworden en kan steeds beter meedoen met de groep. Het leuke van bootcamp bij 4Sport is de afwisseling in de oefeningen, de instructeurs en de mede-teamgenoten. Je kan binnen je eigen kunnen heel erg moe worden. Het enige jammere eraan is dat ik het niet jaren eerder heb ontdekt.

Voor de nabije toekomst hoop ik dan ook om mijn fitheid nog verder te verbeteren en (niet onbelangrijk) te behouden. Mijn uitdaging voor 2020 is om mee te doen aan de ‘Obstacle Run Alphen’. Dit heb ik nog nooit gedaan, dus dat wil ik graag afvinken op mijn ‘nog te doen’ lijstje.