Lid van de maand mei – Daniël Heins

Elke maand zetten we één van onze leden in het zonnetje. Heb jij zelf een leuk verhaal of een bijzondere ervaring? Stuur dit dan op naar info@4sport.nu.
Daniël Heins is lid van de maand mei geworden! Lees hier zijn verhaal.

Mijn naam is Daniel Heins, ben 40 jaar en heb twee zoons van 4 en 6. Mijn hele leven heb ik al last van overgewicht. Dat kan ermee te maken hebben dat ik als enig kind, voornamelijk door opa, behoorlijk verwend was. Wel heb ik verschillende diëten gevolgd en sommige waren een succes. Maar dan komt het bekende verhaal. Zodra ik stopte kwam ik dubbel zoveel aan.

Vervolgens hielp het niet dat ik stopte met roken en een andere baan kreeg van fysiek werk naar kantoor werk. Sinds de kinderen naar school gaan, liep ik regelmatig langs 4Sport. Ik twijfelde vaak of ik een keer naar binnen zou gaan, maar ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Vooral door mijn mindere ervaring van 20 jaar geleden bij een andere sportschool had ik een ander beeld van de sportschool.

Wat me uiteindelijk over de streep haalde was het feit dat de kinderen naar me op kijken. Ik wil graag het goede voorbeeld geven. Bovendien is het voor de kinderen ook leuker als ze een fitte vader hebben die met ze kan spelen dan iemand die na 5 stappen al aan het zuurstof-apparaat moet bij wijze van spreken.

Op 2 januari, na de feestdagen, besloot ik dan toch de telefoon te pakken en een afspraak te maken voor een intake. Toen ik eenmaal binnen stapte en goed werd ontvangen ging er een nieuwe wereld voor me open. Ik greep meteen mijn kans door niet alleen de hulp van een personal trainer te vragen, maar ook de hulp van een voedingscoach. Van deze combinatie heb ik zeker geen spijt, want ik merk dat het goed werkt. Het enthousiasme van de coaches en de resultaten zijn een goede motivatie om niet op te geven en door te gaan.

Ik train minstens 3 keer per week en ben ondertussen ruim 16 kilo afgevallen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het begin is er. Nu kijken wat er uit mezelf te halen is en niet opgeven. Never give up!